Hlavní obsah

Policie provedla razii na radnici v Mariánských Lázních, zabavila složky a počítač

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Počítač a několik složek, které se týkají územních řízení, zabavila v úterý dopoledne policie v kanceláři vedoucího stavebního odboru Petra Humla na radnici v Mariánských Lázních. Zatím není přesně jasné, jakého případu se policejní akce týká.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policie na několika místech v kraji provedla v úterý dopoledne úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí, která nechtěla k případu sdělovat žádné další informace. „Toto právo si vyhradil dozorující státní zástupce,“ vysvětlila.

„V této fázi vyšetřování se nebudeme k případu vyjadřovat,“ uvedl dozorující chebský státní zástupce Viktor Böhm, podle kterého by první informace mohl podat až ve středu dopoledne okresní státní zástupce v Chebu Václav Opl. Ten nebyl v úterý v úřadu.

Starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král (ODS) k případu uvedl, že policie provedla na radnici prohlídku kanceláře vedoucího odboru stavebního a územně plánovacího odboru Petra Humla.

Domovní prohlídka u vedoucího  

Podle informací od mariánskolázeňského místostarosty Petra Horkého (ČSSD) přišla policie na úřad kolem jedenácté hodiny dopoledne. „Zrovna když jsme měli poradu vedení. Vyřizoval to tajemník úřadu, který musel kvůli tomu z porady odejít,“ uvedl Horký.

„Při prohlídce kanceláře vedoucího stavebního odboru odebrala policie některé složky, které se týkaly některých územně plánovacích řízení,“ prozradil Král, který ale nechtěl upřesnit, čeho se složky týkaly konkrétně. „Policie rovněž zabavila počítač,“ dodal starosta.

Vedoucí odboru Huml nebyl v době razie v kanceláři. „Podle mých informací jej pak našla policie doma v Chebu, kde byla provedena domovní prohlídka,“ uvedl starosta Král, který ale nemá informace o tom, zda byl vedoucí odboru po zásahu odveden k výslechu či podání vysvětlení. „Takové informace nemám,“ uvedl Král, který nedokáže vysvětlit, co bylo příčinou razie. „Opravdu nevím, odkud vítr fouká,“ uvedl. „Netuším, proč policie zásah provedla,“ krčil rameny Horký.

Reklama

Výběr článků

Načítám