Hlavní obsah

Za loupež hokejových šál a dresů hrozí fanouškům Baníku až 10 let vězení

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská policie obvinila devět mužů ve věku od 16 do 21 let kvůli loupežím hokejových šál a dresů. Hokejové fanoušky měli oloupit po prosincovém extraligovém zápase mezi Vítkovicemi a Pardubicemi v Ostravě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fanoušci Baníku uloupili hokejové šály. Devět jich policie obvinila. Ilustrační foto

Článek

Někteří z obviněných mladíků útočili na fanoušky fyzicky, jiní vyhrožovali násilím, navíc byli maskováni kuklami. Obviněným hrozí až deset let vězení. Právo o tom informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že pachateli jsou podle policie příznivci fotbalového klubu Baník Ostrava.

„Pro ztížení identifikace byli pod maskami polského fotbalového klubu. Obviněni jsou z loupeže a někteří z nepřekažení trestného činu, protože během agresivního útoku postávali opodál a nijak nezasáhli. Další jsou obviněni z podílnictví, protože si vzali šálu či dres, ačkoliv věděli, jakým způsobem byly získány,“ líčila Holčáková.

Tyto incidenty podle policie nelze bagatelizovat. „Způsob spáchání zločinů byl poměrně sofistikovaný, při atacích byla užita agrese. Někteří obvinění si i své oběti vytipovali,“ upřesnila policejní mluvčí.

Policistům se podařilo pachatele identifikovat i přesto, že měli na sobě kukly. Ty i u nich zajistili, navíc i jednu z ukradených klubových šál.

Reklama

Výběr článků

Načítám