Hlavní obsah

Okradli důchodkyni o celoživotní úspory, odvolací soud tresty snížil i zvýšil

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

S odvoláním u Krajského soudu v Plzni v úterý částečně neuspěla čtveřice zlodějů, která loni v říjnu okradla v Chocomyšli na Domažlicku 70letou důchodkyni o celoživotní úspory. Lucie Biháryová odešla s tříletým trestem vězení, původně dostala o rok víc. Kristýně Pilarové (52) naopak soudce pětiletý trest o rok zvýšil. Lucii Kudríkové zůstal v platnosti čtyřletý trest a Tomáš Biháry nově dostal čtyřletou podmínku, původně si měl odsedět 2,5 roku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Odsouzení u plzeňského krajského soudu.

Článek

Odvolací líčení doprovázela mimořádná bezpečností opatření s ohledem na příbuzné obžalovaných, kteří už v Domažlicích ztropili v budově soudu výtržnosti. Tehdy tam začali slovně napadat soudce i státní zástupkyni a z jednací síně je musela vyvést justiční stráž. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Justiční stráž a policie musely zasahovat u domažlického souduVideo: Patrik Biskup, Právo

Zlodějský čtyřlístek si vytipoval domek penzistky Bohumily Němečkové. Do něj vešly všechny tři ženy. Zatímco dvě z nich upoutaly pozornost seniorky, třetí prošmejdila dům a sebrala více než půl miliónu korun ze šatní skříně. Pak odjely ve voze řízeném Bihárym.

Obě si to vymýšlejí, domluvily se na mě. Peníze se našly u Lucky.
Kristýna Pilarová

Ten havaroval po pár kilometrech v Lučici na Klatovsku. Z místa nehody všichni utekli a zavolali si taxíka. Policisté skupinu zadrželi před Českými Budějovicemi přímo ve voze.

Kdo vzal peníze?

U soudu svalovali vinu jeden na druhého. Podle Biháryové peníze ukradla Pilarová. Ta to odmítla. „S Kudríkovou jsme se té paní ptaly, jestli nemá králičí kožky nebo staré baterie. Stály jsme v chodbičce, kde byla Pilarová, nevím. Pak se tam ale najednou objevila, vyšla z nějaké místnosti. Potom jsme odešly ven a odjely,“ prohlásila Biháryová.

O krádeži peněz jí prý Pilarová řekla až po bouračce během cesty. „Přesvědčila mě, abych to vzala na sebe, že mě nezavřou. Dala mi ty peníze. Řekla, že když nás chytnou, mám vypovědět, že tam nebyla,“ řekla Biháryová. Stejně vypovídala i Kudríková. Zjevně rozezlená Pilarová naopak tvrdila, že se o krádeži peněz dozvěděla až po zadržení policií. „Obě si to vymýšlejí, domluvily se na mě. Peníze se našly u Lucky,“ trvala stále na svém.

Akce po americku  

Klíčovým svědkem byl taxikář, který je vezl zpět na Moravu. „Chtěli do Brna, že prý tam jedou na svatbu. Moc se mi to nezdálo, protože ženské měly na sobě obyčejné sukně a na nohou pantofle,“ popisoval u soudu taxikář.

Během jízdy mu do auta zavolali policisté. „Ptali se mě, koho vezu a jestli pasažéři odpovídají tomu a tomu popisu. Bylo jasný, že je nějaký průšvih. Tak jsem předstíral, že mluvím se zákazníkem. Řekl jsem do telefonu, ať se nezlobí, že se momentálně nacházím daleko od Klatov a jedu přes Budějovice směrem na Brno, takže pro něj nemůžu přijet,“ pokračoval taxikář.

Během cesty se s pasažéry bavil normálně. „Nedával jsem na sobě nic znát, stejně jako oni. Před Budějovicemi nás zablokovali policajti a následovala akce po americku. Během pár vteřin jsme byli všichni na kapotě, docela se mi ulevilo,“ uzavřel taxikář.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám