Hlavní obsah

Pražští policisté rozdali pokuty za 83 tisíc a zjistili přes dvacet přestupků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokuty úhrnem za 83 tisíc korun, 1039 zkontrolovaných aut a 1200 prověřených osob. To je výsledek bezpečnostní akce s názvem Double, která se konala od čtvrtka do soboty v Praze 4 a 10. Policisté zadrželi sedm lidí pro různé delikty, šest řidičů bylo pod vlivem alkoholu a čtyři pod vlivem drog.

Článek

Policisté ve čtvrtek pátrali po hledaných a pohřešovaných, kontrolovali večerky, bazary, zastavárny, sběrny surovin a ubytovny.

V pátek se policisté zaměřili na dopravu. Kontrolovali dodržování povolených rychlostních limitů, omezení jízdy vozidel ve vyhrazených jízdních pruzích, jízdu na červený světelný signál a zákaz požívání alkoholických nápojů a drog před jízdou nebo během ní.

Pomáhal i policejní vrtulník

V sobotu asistoval policistům i vrtulník, který ze vzduchu monitoroval provoz na silnicích. Důkladné byly především kontroly řidičů motocyklů, protože motorkářská sezóna právě začíná.

Policisté kontrolovali technický stav, testovali řidiče, jestli nepožili před jízdou alkohol nebo drogy, nejsou-li v pátrání oni nebo jejich stroje a v neposlední řadě jestli dodržují rychlost a správný způsob jízdy. Za oba dny takto zkontrolovali přes tisíc vozidel a stejný počet osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám