Hlavní obsah

Totálně přetížený kamión na Karvinsku vážil 87 tun, policisté na náklad nevěřícně zírali

– Karviná
Právo, hon

Téměř dvojnásobné přetížení zjistili policisté na Karvinsku u kamiónu, který vjel do České republiky přes hraniční přechod Chotěbuz. Kamión převážel ne zrovna obvyklý náklad - tramvaj. Vozidlo i s nákladem vážilo téměř 87 tun.

Kamión vezl tramvajVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče kamiónu zastavili policisté dálničního oddělení na české straně těsně za hraničním přechodem Chotěbuz. Řidič jel z Polska a Českou republiku chtěl jen projet.

„Policisté si vyžádali potřebné doklady. Muž ale neměl povolení pro zvláštní užívání pozemních komunikací – jel tedy po našich silnicích bez povolení. Další jízdu řidiči zakázali,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při vážení se policisté nestačili divit. „Souprava i s tramvají vážila téměř 87 tun, přičemž bez zvláštního povolení je možné řídit jen vozidlo do 48 tun. Souprava tak byla přetížena o více než 81 procent,“ dodala mluvčí.

Policisté po ověření a zadokumentování všech skutečností udělili řidiči hned dvě kauce – ve výši 50 tisíc a 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám