Hlavní obsah

V litvínovských domech nakradl kabely a izolaci za 125 tisíc, skončil ve vazbě

– Most
Právo, koc

Mostečtí policisté obvinili z krádeže 27letého muže z Litvínova, který během března kradl v problémovém sídlišti Janov barevné kovy a kabely.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vnikal převážně do panelových domů, kde u výtahů zcizoval měděné kabely a kabely elektroinstalace. Z horkovodu odloupal 60 kilogramů izolačních plechů. Kromě kabelů z výtahových šachet kradl i koaxiální kabely,“ vyjmenovala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V jednom případě z místa utekl poté, co byl v domě vyrušen obyvateli, a kabel, který přestřihl a vytáhl z rozvodné skříně, nechal na místě. Jindy rychle zmizel, jakmile se spustil výstražný systém výtahu, když přerušil jeho provoz a měl v úmyslu odcizit 90 metrů kabelů z mědi.

„Naposledy kradl ve výrobní hale jedné firmy v Janově, kde se pokusil odcizit kovové předměty. Na místě byl zadržen policisty obvodního oddělení v Hamru,“ přiblížila mluvčí konec řádění zloděje. Poškozené firmy vyčíslily škodu na celkovou částku 125 000 korun.

Obviněnému hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání muže s ohledem na jeho pokračující trestnou činnost. Soud vazbu uvalil.

Reklama

Výběr článků

Načítám