Hlavní obsah

Dodávka smetla motorkáře, dálnice D5 stála

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň/Praha

Děsivě vypadající dopravní nehoda ve čtvrtek ráno na hodinu zcela zablokovala dálnici D5 ve směru z Prahy do Plzně. Na komunikaci se srazila dodávka s motorkou a osobním autem. Dva řidiči utrpěli poranění dolních končetin. K nehodě došlo ve tři hodiny ráno na 43. kilometru za exitem u Cerhovic.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Noční nehoda na dálnici D5

Článek

„Podle prvotních informací řidič dodávky narazil do motocyklisty, který následně najel do před ním jedoucího osobního vozu,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Jana Tomková. Osobní auto skončilo na střeše v příkopě pod dálnicí. Před příjezdem záchranky poskytli zraněnému motorkáři a řidičce osobního vozu první pomoc hasiči.

„Oba řidiči utrpěli zranění dolních končetin,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková s tím, že ženu sanitka odvezla na traumacentrum do Plzně a řidič motorky skončil v pražské motolské nemocnici. Uniklé provozní kapaliny hasiči na místě zasypali sorbentem a odklidili trosky z motorky.

„Dálnice byla po dobu zásahu zcela uzavřena, zhruba po hodině mohla kolona aut místem nehody projíždět jedním jízdním pruhem,“ sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Reklama

Výběr článků

Načítám