Hlavní obsah

Výbuch propan-butanu rozmetal rodinný dům, dva zranění

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Silný výbuch zničil v pondělí večer rodinný domek ve Zlíně. Dva lidé byli zraněni. Výbuch poškodil dům natolik, že statik zakázal vstup do objektu a označil ho za neobyvatelný.

Foto: HZS Zlínského kraje

Silný výbuch zničil rodinný dům ve Zlíně.

Článek

„Hasiči dostali informaci o události v 19.25. Do osmi minut byli na místě, a to v ulici Ke Křibům, kde se jim naskytl pohled na silnici pokrytou střepy, zbytky oplocení, omítkou a rumiskem,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru ve Zlíně Libor Netopil.

„Podle prvotní informace došlo k výbuchu propan-butanu z tlakové láhve umístěné v přízemí rodinného domu. Naštěstí nedošlo k následnému požáru. Na místě se nacházely dvě zraněné osoby, které měla ve své péči posádka zdravotnické záchranné služby. Ta je také následně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice,“ uvedl Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Silný výbuch zničil rodinný dům ve Zlíně.

„Manželům, ročníky narození 1934 a 1939, pravděpodobně vyvřela polévka a poté došlo k výbuchu plynu. Naštěstí utrpěli jen lehčí zranění a také šok,“ upřesnil mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Foto: HZS Zlínského kraje

Silný výbuch zničil rodinný dům ve Zlíně.

„O síle výbuchu svědčily nejen trosky v okolí objektu, ale také značné narušení stavební konstrukce domu. Velitel zásahu proto nechal na místo povolat statika, který by stav objektu zhodnotil. Ten po provedeném ohledání zakázal vstup do objektu a vyhodnotil ho jako neobyvatelný,“ doplnil Netopil.

Co bylo přesnou příčinou výbuchu, budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Výše způsobené škody nebyla doposud vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám