Hlavní obsah

Řidič byl tak opilý, že nezvládl nadýchat do alkoholtestru

– Praha

Dodávku kličkující na pražské Jižní spojce potkali v pátek nad ránem strážníci. Řidič ovlivněný alkoholem zapíral s tím, že pil pouze nealkoholické pivo. Přístroj ale ukázal 1,3 promile alkoholu v dechu.

Řidič kličkoval po Jižní spojce v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

„Auto jelo směrem k Barrandovskému mostu. Vozidlo měnilo neustále směr a zmateně přejíždělo z pruhu do pruhu. Tím bezprostředně ohrožovalo jiná vozidla,“ uvedl mluvčí strážníků Rudolf Rubeš.

Na kamerovém záznamu pořízeném ze služebního auta lze vidět, jak kolem projíždějící škodu navíc opilý řidič donutil změnit jízdní pruh, protože náhle začal odbočovat.

Šestačtyřicetiletý řidič na světelné znamení nereagoval, strážníci proto použili zvukové znamení, po kterém šofér zastavil. Při dechové zkoušce se nemohl trefit do přístroje a strážcům zákona tvrdil, že mají vadný přístroj.

„Muž jevil známky požití alkoholu, ale odmítal připustit, že by požil alkohol a byl jím ovlivněn. Strážníci při provedení dechové zkoušky nakonec naměřili řidiči 1,30 promile,“ popsal Rubeš. Případ si převzala Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám