Hlavní obsah

Řidička nechala nastartované auto a šla chytit psa, s vozem mezitím odjel narkoman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velkou smůlu měl zloděj, který v Praze ukradl auto ženě, jež si odskočila chytit psa. Když s autem ujížděl, míjel kriminalistu v policejním autě v civilním provedení, který se okamžitě vydal za ním. Netrvalo dlouho a zdrogovaný pachatel skončil v poutech.

Policisté zastavili kradené autoVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Žena chtěla v pátek odpoledne v Poštovské ulici v Praze odjet svým vozem. Než se k tomu však dostala, zaběhl se jí pes, kterého se vydala chytit na zahradu. Nechala ovšem běžet motor a auto nezamkla, čehož využil zloděj, který peugeot odcizil.

„Žena ihned informovala linku 158 a ta zase vysílačkou všechny policisty v terénu. Pátrání uslyšel i kriminalista z prvního policejního obvodu, který zmíněné auto zrovna míjel v Českobrodské ulici. Neváhal, otočil se a pachatele začal pronásledovat,“ řekl ve čtvrtek Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Mezitím dal vědět kolegům, kterým řekl směr, kudy jedou. Štěstí stálo na straně policistů, protože zloději v mírném kopci v Janderově ulici „chcíplo“ auto a policisté 33letého muže dopadli pod pohrůžkou použití pistole. Nechtěl totiž vystoupit z auta.

„Recidivista, který už měl v minulosti problémy se zákonem, kdy byl vyšetřován kvůli majetkovým ale i násilným trestným činům, řídil pod vlivem drog. Policisté u něj zaznamenali doslova směsici všech možných látek,“ uvedl mluvčí Hulan.

Navíc u něj muži zákona našli pět sáčků s krystalickou látkou, která nyní putovala na expertízu. Muž je zatím podezřelý z krádeže a řízení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám