Hlavní obsah

Tři mladíci zemřeli při nehodě na Jindřichohradecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Při dopravní nehodě u obce Pleše na Jindřichohradecku zemřeli tři muži ve věku 20, 22 a 24 let ze Svitavska, Budějovicka a Táborska. Jejich vůz značky Škoda Superb vyjel v zatáčce ze silnice a narazil do stromu. Uvedl to krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při nehodě zemřeli tři mladí lidé

Článek

„Naše posádky vyrazily na místo nehody v 18:10 a po příjezdu na místo nehody zjistily, že ve zcela zdevastovaném vozidle je zaklíněno několik osob, bohužel již bez známek života,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Podle jejích slov všichni tři muži zemřeli na následky mnohačetných poranění.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při nehodě zemřeli tři mladí lidé

Zdravotníkům pomáhali i hasiči z Jindřichova Hradce a Soběslavi. Silnice, na které k nehodě došlo, spojuje Jindřichův Hradec s nedávno otevřeným úsekem dálnice D3 mezi Veselím nad Lužnicí a Táborem.

Silnice byla mokrá

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že vozovka byla v okamžiku nehody mokrá, ale bez námrazy. Její příčina se intenzivně vyšetřuje a prověřovat se bude i varianta rychlé jízdy,“ konstatoval Matzner.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Upřesnil, že auto už policie zajistila pro účely zkoumání a u všech obětí nehody je nařízena soudní pitva.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při nehodě zemřeli tři mladí lidé

Je to jedna z nejtragičtějších nehod za poslední dva roky na jihočeských silnicích. V červenci 2012 zahynuli v Táboře tři mladíci, kteří nepřežili se svým vozem náraz do stromu.

V červnu stejného roku pak v osobním autě zemřeli v Rodvínově na Jindřichohradecku muži ve věku 30 až 64 let, jejich vůz se srazil s autobusem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám