Hlavní obsah

Procházku bernardýna a ratlíka Brnem ukončila smyčka strážníků

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nesourodá dvojice vyděsila v úterý některé obyvatele brněnské městské části Chrlice natolik, že si na pomoc zavolali strážníky. Klid v poklidné čtvrti nerušili žádní vandalové, ale mohutný bernardýn společně s drobným ratlíkem.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice psů utekla majiteliVideo: MP Brno

 
Článek

Bok po boku několik desítek minut obcházeli Chrlice, podle telefonátů pobouřených oznamovatelů skákali po lavičkách, štěkali na lidi, jindy obyvatele jen zvědavě pozorovali. Dvěma hlídkám strážníků se podařilo „řádění“ obou zvířat utnout a vypátrat jejich majitele.

„Autohlídka z jihu Brna našla psí dvojici v Zámecké ulici. Informovala proto odchytovou službu městské policie, která po chvíli dorazila i se speciálním vybavením, konkrétně s odchytovou tyčí. V mezičase před jejím příjezdem první hlídka svorně jdoucí psy sledovala a hlídala, aby neutekli. Potom strážníci zablokovali cestu služebním autem a odchytář většího a temperamentnějšího ze psů opatrně chytil do smyčky,“ popsal zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

O několik desítek metrů od místa odchytu pak hlídka narazila na dvaadvacetiletého majitele obou psů. Ten hned vyfasoval pokutu za to, že psy venčil bez košíku, na volno a ještě je ztratil z dohledu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám