Hlavní obsah

Muž z Hradecka kvůli rozvodu topil manželku ve vaně a tloukl ji pěstí do obličeje

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až deset let by mohl strávit za mřížemi šedesátiletý násilník z menší obce u Smiřic na Královéhradecku, který v průběhu loňského roku zřejmě několikrát napadl svou o 18 let mladší manželku, a dokonce jí hrozil utopením ve vaně. Policie ho nyní obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z nebezpečného vyhrožování.

Foto: Policie ČR

Policejní snímek z rekonstrukce incidentu mezi manželi

Článek

K prvnímu incidentu došlo loni v červnu, kdy ženu v jejich bydlišti ramenem narazil na plechové dveře garáže. Vystrkal ji ven, kde upadla na betonovou podlahu. K dalšímu incidentu mezi manželi došlo při jízdě vozidlem o tři měsíce později.

„Žena, která v té době seděla za volantem a řídila, zasáhla po předchozí hádce hřbetem ruky manžela do nosu, což si muž nenechal líbit a ženu při jízdě napadl údery pěstí  do obličeje se slovy, že „pokud na něho ještě sáhne, zláme jí všechny kosti,“ popsala konflikty mezi manželi policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Nechceš? Tak tě utopím!

Vzájemné spory vyvrcholily loni 29. října opět v jejich rodinném domě. „Vše začalo přetahování o klíče v koupelně. Na následné odmítnutí být navíc manželovi po vůli, reagoval tento slovy: 'Tak tě utopím'. Do ženy strčil, až upadla do vany s napuštěnou  vodou, a chytil ji za krk. Poté  jí potopil hlavu pod hladinu, což trvalo téměř minutu,“ uvedla mluvčí.

Naštěstí se napadené manželce podařilo otočením vypouštěcího ventilu odpustit část vody, a když jeho sevření povolilo, vylézt i z vany. Do ženy následně v prostoru dveří do obývacího pokoje strčil a sedící na zemi ji se slovy, ať vypadne, opakovaně udeřil mokrým ručníkem.

„Ze znaleckého posudku mimo jiné vyplynulo, že v případě posledního incidentu se skutečně jednalo o útok proti životu,“ okomentovala závažnost situace Burýšková.

Motivem jednání byl rozvod mezi manželi a majetkové spory. Obviněný je vyšetřován na svobodě. K jednání, z něhož je obviněn, se ale nepřiznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám