Hlavní obsah

Tříletého chlapce na Třebíčsku pokousal rotvajler

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříkrálové drama se odehrálo v rodině, žijící v obci Mladoňovice na Třebíčsku: krátce před pondělním polednem tam rotvajler, patřící rodině, napadl a zranil tříleté dítě. Chlapce přepravil vrtulník do brněnské nemocnice.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Mohu potvrdit, že včera (v pondělí) kolem půl dvanácté na zmíněném místě k pokousání dítěte psem došlo,“ stručně sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Jak dodala, s ohledem na věk dítěte i na fakt, že pes patřil rodině, policie nebude podávat žádné další informace.

Ředitelka zasahující záchranky Vladislava Filová Právu sdělila, že dítě bylo s velmi vážným poraněním transportováno do Dětské nemocnice Brno.

Podle místních lidí jde o bezproblémovou početnější rodinu, která se do domku v osadě u Mladoňovic nastěhovala teprve vloni, a tak ji místní zatím do detailu neznají.

„Jde ale o úplně běžnou rodinu, s níž nebyly na obci nikdy žádné potíže, i za psa řádně platili, pán je živnostník,“ popsal muž z vedení obce. Jak dodal, z doslechu prý mělo jít snad o vnoučka, který byl v místě na návštěvě. Rodina prý dala psa ještě týž den utratit. Podle jiných informací ale veterinář zvíře uspal a odvezl ho do karantény.

Z dalších zdrojů se Právo doslechlo, že chlapcův stav má příznivou prognózu, za původními děsivými zvěstmi o stavu dítěte prý stál i fakt, že hošík upadl do šoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám