Hlavní obsah

Německá policie pronásledovala zloděje až do Čech. Na Tachovsku naboural jejich auta

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Karambolem skončila na Tachovsku čtvrteční honička německých policistů se zlodějem aut, kterého pronásledovali do Čech. Sedmatřicetiletého muže z Ústecka, který ukradl Škodu Octavia poblíž Karlsruhe, se snažila německá hlídka zastavit na dálnici asi deset kilometrů před hraničním přechodem Rozvadov. Řidič na výzvy nereagoval a ujížděl dál.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva se do pronásledování zapojilo ještě jedno vozidlo německé policie, které se dostalo před řidiče octavie. Ten ho chtěl předjet a přitom do něj lehce narazil levým bokem. Honička pak pokračovala dál na území České republiky.

„Při výjezdu z dálnice u Nové Hospody pronásledovaný řidič nezvládl řízení, dostal smyk, narazil do svodidel a zůstal stát na silnici,“ popsali němečtí policisté další sled událostí. Když k němu dojeli a zablokovali mu cestu, znovu se rozjel ve snaze projet skulinou mezi auty, přičemž do nich opakovaně narazil.

„Zadržení řidiče už bylo v režii českých policistů. Muže umístili do policejní cely a trestní řízení bude vedeno v Čechách,“ uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté můžou na základě mezinárodních dohod pronásledovat podezřelé i přes hranici sousedního státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám