Hlavní obsah

Německá policie pronásledovala zloděje až do Čech. Na Tachovsku naboural jejich auta

Právo, pab
Tachov

Karambolem skončila na Tachovsku čtvrteční honička německých policistů se zlodějem aut, kterého pronásledovali do Čech. Sedmatřicetiletého muže z Ústecka, který ukradl Škodu Octavia poblíž Karlsruhe, se snažila německá hlídka zastavit na dálnici asi deset kilometrů před hraničním přechodem Rozvadov. Řidič na výzvy nereagoval a ujížděl dál.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva se do pronásledování zapojilo ještě jedno vozidlo německé policie, které se dostalo před řidiče octavie. Ten ho chtěl předjet a přitom do něj lehce narazil levým bokem. Honička pak pokračovala dál na území České republiky.

„Při výjezdu z dálnice u Nové Hospody pronásledovaný řidič nezvládl řízení, dostal smyk, narazil do svodidel a zůstal stát na silnici,“ popsali němečtí policisté další sled událostí. Když k němu dojeli a zablokovali mu cestu, znovu se rozjel ve snaze projet skulinou mezi auty, přičemž do nich opakovaně narazil.

„Zadržení řidiče už bylo v režii českých policistů. Muže umístili do policejní cely a trestní řízení bude vedeno v Čechách,“ uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté můžou na základě mezinárodních dohod pronásledovat podezřelé i přes hranici sousedního státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám