Hlavní obsah

Muž ořezával větve ze stromu, zřítil se z desetimetrové výšky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S vážným zraněním skočil v sobotu odpoledne v nemocnici muž, který se při ořezávání větví stromu zřítil z desetimetrové výšky. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. Nejde přitom o jediný úraz tohoto druhu za poslední dny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Záchranáři v sobotu vyjeli do Polanky nad Odrou na základě telefonátu na tísňovou linku. „Pacient ve věku pětatřiceti let spadl ze stromu při ořezávání větví z výšky okolo deseti metrů. Podle svědků byl krátce v bezvědomí, s posádkou sanitky však již později komunikoval. Utrpěl poranění páteře, které se jevilo jako vážné. Po ošetření jej záchranáři transportovali na traumatologické centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ sdělil Humpl.

Jen o dva dny dříve skončil ve stejné nemocnici také osmadvacetiletý muž z Frýdlantu nad Ostravicí. „Za velmi podobných okolností, při práci na stromě, utrpěl rovněž poranění páteře,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám