Hlavní obsah

Syn zloděj a otec dealer skončili ve vazbě

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Souhra náhod přivedla policisty z Královéhradeckého kraje na rodinný gang zloděje aut a pěstitele konopí. Syn skončil spolu s otcem ve vazební věznici.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

Případ jako z filmové detektivky začal zajištěním vozidla značky BMW X5 na dvorku rodinného domu v Bydžově. Policisté díky nedávné dopravní nehodě na sjezdu z dálnice u Hradce záhy našli další v Německu ukradené vozidlo, a to Audi S4. Stopa vedla k podezřelému 24letému muži, v jehož statku u Hradce Králové stála další dvě kradená auta BMW X5 a BMW 125I.

„Muž uvedl, že obě tato vozidla zakoupil za 170 tisíc korun bez technických průkazů s vědomím, že se jedná o vozidla odcizená. Hodnota těchto vozidel je 1,3 miliónu korun. Při prohlídce areálu policisté objevili velké množství náhradních dílů z rozebraných motorových vozidel, na kterých byly patrné známky odstraňování identifikačních znaků a štítků výrobců, aby bylo znemožněno zjištění jejich původu,“ popsala policejní mluvčí Iva Komorošová.

Policisté díky nalezeným náhradním dílům už identifikovali trojici odcizených vozidel Škoda Superb, Ford SMAX a Audi Avant v hodnotě více než jeden milión korun.

„Policisté budou postupně zjišťovat, ze kterých odcizených vozidel díly pocházejí, nicméně už nyní lze říci, že škody půjdou do miliónů. Muže policisté obvinili z trestných činů podílnictví a legalizace výnosů z trestné činnosti, za což mu hrozí až desetiletý trest,“ uvedla mluvčí.

Za 800 rostlin až 10 let

Odhalením zloděje aut ale akce na statku neskončila. Policisté během domovní prohlídky nečekaně objevili profesionální pěstírnu konopí, kterou vybudoval 49letý otec zloděje aut.

Muž pěstoval marihuanu za pomoci umělého osvětlení a hnojiv. Pěstírně nechybělo ani důmyslné zařízení pro odstranění zápachu. „V prostorách bylo téměř 400 rostlin,“ přiblížila Komorošová. Přepravky na zeleninu obsahovaly dalších 400 rostlin připravených k expedici.

Muž si vyslechl obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám