Hlavní obsah

Policie zabavila na severní Moravě zbraně a střelivo. Obvinila pět pravicových radikálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava/Praha

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) koncem listopadu zadrželi pět mužů z Bruntálska a Olomoucka a obvinili je z nedovoleného ozbrojování. Při prohlídkách našli zbraně, desítky kilogramů střelného prachu, rozbušky i střelivo, ale také materiály s extrémně pravicovou tématikou. Jeden z podezřelých je voják.

Foto: ČR Policie, ČTK

Jedna ze zbraní zabavených na severu Moravy

Článek

Kriminalisté se od začátku roku zabývali informacemi Vojenského zpravodajství směřujícími k domácí pravicově extremistické scéně na severní Moravě, uvedla dnes policie na svém webu.

Zadrženým ve věku od 26 do 33 let hrozí vězení od dvou do osmi let.

Foto: ČR Policie, ČTK

Zbraň zabavená policisty při akci Timothy

Během několika měsíců vyšetřování se v rámci akce Timothy začalo potvrzovat, že muži mají nelegální zbraně.

"Hlavní podezřelý pak měl podle informací detektivů mít doma, ve svém přechodném bydlišti a na pracovišti uschováno především větší množství střeliva a materiálu určeného k jeho výrobě (střelný prach, zápalky a střely). Zároveň měl střelivo na objednávku obstarávat a zároveň sám buď doma, nebo v zaměstnání vyrábět," uvedla policie v tiskové zprávě.

Foto: ČR Policie, ČTK

Pět mužů kriminalisté z ÚOOZ ve spolupráci s dalšími policejními složkami zadrželi 26. listopadu.

Při následných domovních prohlídkách našli několik nelegálních krátkých i dlouhých střelných zbraní, tlumič, několik desítek elektrických rozbušek, komponenty k zařízení na přebíjení střeliva, velké množství již vyrobeného střeliva a desítky kilogramů střelného prachu, tisíce kusů zápalek, střel a prázdných nábojnic.

Foto: ČR Policie, ČTK

"Zajištěny byly také materiály s extrémně pravicovou tématikou," uvedla policie a dodala, že momentálně nebude k případu poskytovat žádné další informace.

Všechny obviněné stíhá na svobodě, případ dozoruje Okresní státní zastupitelství Bruntál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám