Hlavní obsah

Se ženou na kapotě ujížděl 10 kilometrů, dostal roční podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

S roční podmínkou odešel v úterý od Okresního soudu v Domažlicích německý obchodník s prezervativy Jürgen Schütz (42). Byl uznán vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Podle žalobce v listopadu 2011 nabral ve Folmavě u hranic na kapotu svého vozu čtyřiačtyřicetiletou ženu a vezl ji na autě místy až skoro devadesátikilometrovou rychlostí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jürgen Schütz u soudu

Článek

Rozsudek není pravomocný, žalobce i obhájce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Stejný soud Schütze loni v prosinci obžaloby zprostil s odůvodněním, že jednal v krajní nouzi. Státní zástupce ale uspěl s odvoláním u Krajského soudu v Plzni, který původní rozsudek zrušil a případ vrátil do Domažlic k doplnění dokazování a novému rozhodnutí.

Incident se odehrál na parkovišti před nočním klubem. Předmětem sporu byl údajně dluh ve výši dvou stovek eur, které po Němci poškozená žena požadovala „Vylákala mě tam a chtěla peníze. Postavila se mi před auto, potom přišli dva muži a začali mi vyhrožovat, že když nevystoupím, tak zničí mě i vůz. Měl jsem strach o život, a proto jsem se rozjel,“ vypověděl Schütz.

Ženu trápí psychické problémy 

Ujel tak kolem deseti kilometrů, dokud ho u železničního přejezdu u Hadrovce nezastavila policie a ženu z auta nesundala. Vyvázla jen s několika pohmožděninami, avšak tvrdí, že ji dodnes trápí psychické problémy, noční můry, strach a částečná ztráta paměti.

Před soudem celou situaci popisovala jinak než obžalovaný cizinec. „Když jsem přišla na parkoviště, Jürgen byl zamčený v autě a měl otevřené okénko. Najednou nastartoval a začal couvat do místa, kde stálo moje auto. Kamarád prostrčil okénkem ruku a chytil volant tak, aby mu znemožnil s autem manévrovat. Jürgen se mu zakousl do ruky, přičemž se tam objevil další muž a snažil se ruku kamaráda dostat zpátky,“ stála si na svojí verzi Simona Nöthová.

Se ženou na kapotě muž absolvoval cestu z Folmavy až na Hadrovec. Podle soudu jelo auto po většinu cesty krokem a žena měla několikrát šanci z kapoty slézt. Byla ale i místa, například z kopce do Babylonu, kde Schütz ujížděl rychlostí téměř 90 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám