Hlavní obsah

Muž po záchraně z hořícího domu policistovi oznámil, že je uvnitř granát

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Překvapení čekalo na policisty, kteří v úterý nad ránem v Praze zachránili z hořícího domu muže, jenž tam pobýval se svým kamarádem. Po záchraně policistům s ledovým klidem oznámil, že v hořícím domě je granát. Pyrotechnik později zjistil, že granát neměl trhavinu a iniciátor.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah hasičů a policistů v domě na Evropské třídě v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvě hodiny po půlnoci vyjeli policisté k požáru neobydleného domu na křižovatce Evropské třídy a Špotzovy ulice v Praze. Před domem, ze kterého vycházel bílý dým, stál muž, který uvedl, že se mu podařilo utéct oknem. Zároveň oznámil, že uvnitř je ještě jeho kamarád.

„Policisté se vydali do hořícího domu muže zachránit. Po několika minutách ho nalezli na zemi v jednom z pokojů. Muž byl velmi dezorientovaný a zmatený a odmítal z domu odejít s tím, že tam má všechny své věci a nikam nepůjde. Policisté ho proto museli zajistit a z domu vyvést,“ informovala mluvčí policie Hana Jeřábková.

Zachráněný muž ale připravil policistům horké chvilky, když jim s ledovým klidem oznámil, že je v domě funkční granát. Hasiči, kteří mezitím začali hasit dům, vzápětí informaci potvrdili s tím, že se zřejmě jedná o obranný granát.

„Policisté nařídili uzavření ulice Evropská, evakuaci rodiny z přilehlého domu a také pěti osob z nedaleké provozovny rychlého občerstvení. Pyrotechnik poté granát z domu vynesl a po prvotním ohledání zjistil, že se jedná o granát bez trhaviny a iniciátoru,“ řekla mluvčí a dodala, že se zasahující policisté nadýchali škodlivých zplodin a po příjezdu záchranářů museli inhalovat kyslík k zastavení dušnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám