Hlavní obsah

Bomberman loupil čtyři roky po celé republice, dopadl ho kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie ukončila v uplynulých týdnech vyšetřování muže, který má na svědomí téměř tři desítky loupežných přepadení po celé České republice. Muž, který zhruba čtyři roky loupil v bankách, hernách, sázkových kancelářích či zlatnictvích, podle kriminalistů způsobil škodu přes 1,6 miliónu korun. V tomto týdnu stane před soudem.

Lupiče zadržel kolemjdoucíVideo: Policie ČR

 
Článek

Pětapadesátiletý muž, kterému kriminalisté přezdívali Bomberman, páchal trestnou činnost od roku 2008, zadržen byl loni začátkem října krátce po přepadení pobočky ČSOB banky v Havlíčkově Brodě. "Je mi vše jedno a vyhodím všechny do vzduchu," prohlásil podle policistů lupič.

Muže, který do banky přišel s revolverem a atrapou granátu a který si odnesl přes 200 tisíc, tehdy zadržel jeden z kolemjdoucích. "Byl to v podstatě bezdomovec, který byl bez trvalého bydliště, tak se potuloval po celé České republice a dělal příležitostné práce," přiblížil osobu obviněného kriminalista Jiří Zábrodský.

Foto: Policie ČR

Zadržený lupič

Kromě hlavního města muž loupil také v Hradci Králové, Kolíně nebo Českých Budějovicích. Není však vyloučeno, že má na svědomí i další případy. Za loupeže mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Stoupala agresivita

Podle Zábrodského muž loupil zejména proto, že měl dluhy z nesplacených půjček, navíc byl závislý na hře na automatech. "Řeknu jeden příklad - půjčil si 30 tisíc a během dvou let dlužil čtyřnásobek," uvedl kriminalista.

Foto: Policie ČR

Zajištěný revolver

Dodal, že bylo velmi složité ho dopadnout, protože loupeže páchal pouze jednou za čas a na různých místech, navíc byl samotář. S každým dalším přepadením ale prý narůstala jeho agresivita. "Byl velmi vulgární, hovořil velmi ostře a ti lidé nabyli dojmu, že je opravdu nebezpečný. Naštěstí nikomu fyzicky neublížil," podotkl policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám