Hlavní obsah

Žena zemřela na otok mozku, měl ji napadnout její známý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Případem smrti mladé ženy v Rohli na Šumpersku se začal v pondělí zabývat olomoucký krajský soud. Zemřela v únoru na otok mozku po masivním krevním výronu. Podle obžaloby byla žena před svou smrtí několikrát napadena. Z útoků se zodpovídá její tehdejší známý, ten však jakoukoli vinu popírá. Muž je stíhán také v Šumperku kvůli drogám a loupežnému přepadení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle státní zástupkyně Alice Zatloukalové muž ženu opakovaně napadal v únoru v rodinném domě jeho matky. "Opakovaně fyzicky napadl poškozenou, a to nejméně třemi samostatnými útoky údery pěstmi do hlavy a těla," uvedla žalobkyně.

Ženě údajně způsobil řadu zranění, oděrek, krevních výronů či zlomeninu nosu. Žena zemřela 18. února, bezprostřední příčinou její smrti byl otok mozku, který vznikl v důsledku tupého poranění hlavy.

Slyšela jsem, že hodně ubližoval své přítelkyni, se kterou žil, zlomil jí prý žebra.
matka poškozené

Obžalovaný muž, který pracoval jako údržbář, vinu popírá. "Není to pravda, moc mě to mrzí, co se jí přihodilo. Mám ji rád. Neublížil jsem jí, nikdy jsem ji neudeřil ani nezbil. Nevím, co se stalo," uvedl před soudem a dál odmítl vypovídat.

Napsala zvláštní vzkaz 

Podle její rodiny začala žena s obžalovaným žít od ledna letošního roku. Její matka vypověděla, že propadla alkoholu a odešel od ní manžel se synem. Byla s ní pak denně v kontaktu. Podle její matky jí dcera pár dní před smrtí napsala zvláštní vzkaz.

"Na lístku stálo, že se bojí, že to přijde a že je zoufalá. Až potom jsem pochopila, že se bojí, že zemře," vypověděla před soudem její matka. Uvedla také, že si nepřála, aby se s obžalovaným stýkala. "Slyšela jsem, že hodně ubližoval své přítelkyni, se kterou žil, zlomil jí prý žebra. Ubližoval i své mamince, co vím. Nepřála jsem si, aby byla má dcera v jeho společnosti," uvedla žena.

Dodala, že když její dcera zemřela, všimla si, že má po těle řadu modřin. Po smrti ženy volal obžalovaný jejímu bratrovi. Ten poté, co dorazil do jeho bytu, zavolal lékaře. "Tvrdil mi, že den před tím někde spadla. Myslel jsem, že jí kvůli alkoholu selhaly orgány. Nenapadlo mě, že to může být jinak," uvedl bratr zemřelé.

Případem se bude olomoucký krajský soud zabývat také v úterý, zda padne rozsudek, není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám