Hlavní obsah

Teleskopickým obuškem se mstil za odebranou vodku

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Teleskopickým obuškem brutálně napadl třiadvacetiletý mladík z Českokrumlovska zaměstnance jedné ze soběslavských prodejen poté, co musel vrátit ukradenou vodku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mladíka přistihla při krádeži prodavačka. Ten se na ni ale hrubě osopil a začal jí nadávat. Když jej vyzval k opuštění prostoru u pokladny další ze zaměstnanců, vytáhl na něj teleskopický pružinový obušek a udeřil jej do hlavy a ramene. Pak si vybil vztek na dvou skleněných výplních vstupního prostoru prodejny a následně napadl i přivolané policisty,“ popsal Právu incident, který se odehrál ve středu v podvečer, táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Dodal, že hlídka musela použít k zpacifikování násilníka donucovací prostředky a nasadit mu pouta. Na policejní stanici, kde agresivní chlapík skončil, se ukázalo, že je silně podnapilý, což potvrdilo následné odborné měření, neboť ukázalo v jeho organismu téměř dvě promile alkoholu.

Doubek připomněl, že mladík byl už v minulosti trestán za násilné delikty a nyní se bude zodpovídat ze tří trestných činů – přečinu poškození cizí věci, výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Za to mu hrozí trest vězení až na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám