Hlavní obsah

Policie zveřejnila podobu muže, který chtěl znásilnit dvě ženy. Mohlo by jít o bývalého atleta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie v pondělí zveřejnila identikit pachatele, který se v polovině října pokusil znásilnit dvě ženy. Ty se mu ubránily a pachatel utekl. Podle svědectví je muž fyzicky zdatný, možná bývalý atlet.

Foto: Policie ČR

Podoba podezřelého muže

Článek

„Kriminalisté získali svědectví, podle kterého pachatel umí dobře běhat, je atleticky zdatný nebo sportovně založený. Mohlo by jít i o bývalého atleta,“ informoval Novinky mluvčí policie Jan Daněk.

Policie rovněž zveřejnila dva identikity, které sestavila s pomocí poškozených žen. „Identikity vypadají na první pohled rozdílně, ale při sestavování se obě poškozené shodly na tvaru nosu, úst a tváře. Jedna z žen ale kvůli nízkému věku popisovala pachatele jako staršího,“ vysvětlil mluvčí policie.

Obě ženy se bránily

První přepadení se odehrálo 9. října u Hostivařského nádraží. Násilník přistoupil k ženě zezadu a pokusil se ji znásilnit. To se mu však nepodařilo, jelikož se žena bránila a on byl vyrušen náhodným svědkem. O týden později to zkusil znovu nedaleko prvního místa. Tentokrát napadl dívku, která odmykala vchodové dveře. Ta se ale také bránila a muž utekl.

Pachatel je ve věku mezi 25 až 35 lety, vysoký asi 175 centimetrů, hubenější atletické postavy. V době útoků měl na sobě modré kalhoty, zeleno-fialovou mikinu, která byla sepraná až do šeda, a kolem krku černobílý šátek tzv. palestinu. Na nohou měl těžší černé boty a na zádech batoh z osmdesátých let. Při přepadení mluvil česky bez přízvuku.

Detektivové násilníka podezírají z trestných činů znásilnění, omezování osobní svobody a výtržnictví. Informace o útočníkovi přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám