Hlavní obsah

Samozvaný regulovčík řídil dopravu v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na soutěž regulovčíků možná pomýšlí muž, který ve středu v reflexní vestě řídil dopravu ve frekventované Spálené ulici v centru Prahy. Dohlížel nejen na auta, ale i na tramvaje. Ovšem jen do té doby, než na místo dorazili strážníci. Odpoledne a ve čtvrtek ráno pro změnu zaměstnal policisty, kteří k němu vyjížděli celkem třikrát.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž řídí provoz na křižovatceVideo: MP Praha

 
Článek

Na muže oblečeného do reflexní bundy dopravního podniku upozornili městskou policii řidiči. Ti ho mohli potkat dopoledne v křížení ulic Lazarská a Spálená. Muž zastavoval auta, ukazoval jim, kam mají jet, ale troufl si také na tramvaje. Po prověření obsluhou kamerového systému na místo vyjela hlídka strážníků.

„Strážníci muže ztotožnili a provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 0,5 promile. Protože muž byl rozrušený a jevil známky psychické poruchy, hlídka na místo přivolala záchrannou službu. Záchranáři následně rozhodli o převozu muže na psychiatrii,“ informoval mluvčí strážníků Jan Čihák.

Policisty zaměstnal třikrát 

„Regulovčík” se ale nenechal odradit a kolem 18. hodiny do stejné ulice vyjeli tentokrát státní policisté, kteří ho převezli na služebnu. Po zjištění totožnosti 46letého muže propustili.

„O pár minut později policisté k muži vyjížděli znovu. Tentokrát do Benátské ulice, kde se nešťastník pohyboval přímo ve vozovce a mával na kolemjedoucí řidiče vozidel i tramvají. Policisté podnapilého muže vzhledem k okolnostem převezli na protialkoholní záchytnou stanici,” sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Situace se opakovala ve čtvrtek ráno na křižovatce ulic Zenklova a Bulovka. „Přivolaní policisté orientační dechovou zkouškou zjistili, že muž má více jak tři promile alkoholu v dechu, a proto ho znovu doprovodili na protialkoholní záchytnou stanici,” doplnila Zoulová s tím, že opilce čeká přestupkové řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám