Hlavní obsah

Do odstaveného kamiónu narazil polský řidič, vyprostili ho hasiči

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Částečné uzavření rychlostní komunikace R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou u obce Daskabát ve směru na Olomouc si vyžádala srážka dvou kamiónů. Došlo k ní ve středu krátce po 21. hodině, pravý jízdní pruh komunikace bude zřejmě zprovozněn až ve čtvrtek odpoledne.

BEZ KOMENTÁŘE: Jednoho z řidičů nehody kamiónů museli vyprostit hasičiVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Řidič z Makedonie zastavil vozidlo kvůli poruše, řidič druhého nákladního vozidla z Polska na danou situaci včas nezareagoval a zezadu do odstaveného vozidla narazil,“ popsal Právu nehodu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Jednoho z řidičů museli z kabiny vyprostit hasiči. „Muže poté transportovali k převozu k sanitce,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda zkomplikovala dopravu mezi Lipníkem a Olomoucí.

Řidič byl převezen k ošetření, ale zranění podle Bednaříka neutrpěl, stejně jako druhý aktér nehody. Předběžná škoda byla odhadnuta na 800 tisíc korun. Řidič z Polska převážel ledničky, odstavené vozidlo bylo prázdné.

„Z Polska už byla vypravena náhradní vozidla k překládce ledniček. Komunikace bude v pravém jízdním pruhu uzavřená celé dopoledne. Zprůjezdněn je levý jízdní pruh, řidiči musí počítat s menšími dopravními komplikacemi,“ sdělil Právu krátce před 10. hod. policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám