Hlavní obsah

Odlákali bezpečnostního pracovníka a z auta sebrali 145 tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zřejmě dobře naplánovanou krádež řeší už měsíc pražští policisté. Majitel vozu Infiniti MX 37 nechal v autě 145 tisíc a odešel na jednání, během kterého o ně přišel. Jedna z policejních verzí také je, že z parkoviště ještě někdo před krádeží odlákal bezpečnostního pracovníka.

BEZ KOMENTÁŘE: Z auta zmizela taška se 145 tisíciVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem se kriminalisté zabývají od 2. října. Pětačtyřicetiletý majitel zaparkoval vůz před hotelem v Pobřežní ulici a odešel na obchodní jednání. V autě ale nechal tašku se 145 tisíci korunami. Když se vrátil z jednání, odjel na Prahu 9 a teprve potom zjistil, že mu taška chybí. Auto bylo nepoškozené, bez známek vloupání.

Krádež si po ohlášení převzali kriminalisté, kteří zajistili kamerové záznamy s podezřelým mužem.

„Na záznamech je patrné, že pachatel obcházel kolem zaparkovaného auta, poté přistoupil zezadu k vozu, kde sečkal, a poté z místa odešel. Protože je záběr mimo kamery, na kamerách je pak zaznamenaný pouze odchod podezřelého pasáží Oasis směrem k Sokolovské ulici,“ popsala ve středu mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muž si z auta odnesl 145 tisíc korun

Nemusel být ale jediný, kdo se na krádeži podílel. Na záznamech, které policie nezveřejnila, je totiž zachycený další muž, který chvíli před krádeží odlákal pracovníka bezpečnostní agentury.

Zloděj byl ve věku kolem 40 let, světlé pleti. Měl krátce střižené vlasy a na očích sluneční brýle. Oblečený byl do tmavého obleku a v pravé ruce držel příruční tašku.

„Kriminalisté muže podezřívají ze spáchání trestného činu krádeže a v případě dopadení mu hrozí až pětileté vězení – vzhledem ke škodě, kterou způsobil. Jakékoliv informace k hledanému muži přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo na kterékoli služebně Policie ČR,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám