Hlavní obsah

Bývalý karlovarský radní Vít Hořejš byl opět obviněn

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Někdejší karlovarský radní a bývalý jednatel zkrachovalého atletického klubu AC Start Karlovy Vary Vít Hořejš (nez.) si vyslechl v pátek obvinění z přečinu porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Bývalý radní Vít Hořejš v doprovodu policejní eskorty.

Článek

„V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová. „Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla kriminalisty vyčíslena na zhruba 540 tisíc korun,“ pokračovala policejní mluvčí.

Podle informací Práva Hořejš jako jednatel firmy Vibo inkasoval ve prospěch této společnosti peníze, například z nájemného za stánky na pravidelných nedělních burzách v areálu lehkoatletického areálu, které ale měly správně směřovat do účetnictví klubu, který rovněž řídil.

Hořejš byl podle Týřové již jednou z tohoto přečinu obviněn v únoru letošního roku, ale dozorující plzeňský krajský státní zástupce obvinění kvůli nedostatkům ve spise shodil ze stolu. Po doplnění spisu vyšetřovateli byl Hořejš nyní obviněn opakovaně. V červnu byl podle Týřové navíc Hořejš policií obviněn z přečinu úvěrového podvodu.

Odsouzen na 3,5 roku

Ve stejném měsíci byl bývalý karlovarský radní dosud nepravomocně odsouzen za přečin porušení při správě cizího majetku k 3,5 letům vězení, ale proti rozsudku karlovarského okresního soudu se odvolal.

Přečinu se měl tehdy podle soudu dopustit tím, že čerpal pro AC Start extrémně rizikovou půjčku, která se i s úroky za nesplacení vyšplhala na 37 miliónů korun. Hořejš podle rozsudku kvůli tomu přivedl atletický klub do insolvenčního řízení. Ve vazbě si odseděl již půldruhého roku. V jiné obžalobě byl během této vazby odsouzen u plzeňského krajského soudu na tři roky s odkladem na pět let.

Hořejše se Právu nepodařilo v pátek kontaktovat, takže se nemohl k obvinění vyjádřit. Již dříve ale veřejně všechna obvinění odmítal jako neodůvodněná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám