Hlavní obsah

Bezdomovec napadl holí strážníka, který ho vyrušil při vybírání odpadků

Právo, hon, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ze zločinu násilí proti úřední osobě se bude zodpovídat šestašedesátiletý bezdomovec, který o víkendu v Ostravě holí napadl strážníka. O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu časně ráno. Strážník se pokusil zjednat nápravu, když viděl staršího muže, jak vybírá odpadky z kontejneru.

„Po výzvě k prokázání totožnosti měl strážníka muž nejprve udeřit holí. Po zamezení v dalším útoku, měl muž strážníka poškrábat v obličeji. Podezřelý byl následně zadržen,“ dodala Holčáková.

Policisté muže mohli vyslechnout až po vystřízlivění. „Sdělil, že je osobou bez domova a finanční prostředky si občas opatřuje sběrem papíru, což měl také činit před samotným incidentem,“ dodala mluvčí.

Žena pokousala policistu

Pokousáním policisty skončilo v sobotu večer i běsnění čtyřiadvacetileté ženy z Přáslavic na Olomoucku, která byla krátce před dvaadvacátou hodinou převážena z důvodu značné podnapilosti na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci.

Žena ve služebním vozidle muže zákona napadla. „Nejdříve ho kousla do ruky a posléze mu poranila ucho. Policista musel být ošetřen v nemocnici, ale v současné době není v pracovní neschopnosti. U ženy byla naměřena hodnota 2,04 promile alkoholu v dechu. Nyní je stíhána pro násilí na úřední osobě. Hrozí ji za to až čtyři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám