Hlavní obsah

Na R35 u Olomouce hořel polský autobus se 40 cestujícími

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár polského autobusu, který vezl zhruba čtyři desítky cestujících ve směru od Ostravy na Olomouc včetně sedmi dětí, likvidovali v neděli večer hasiči v blízkosti sjezdu na Velký Újezd na Olomoucku. Všech dvaačtyřicet cestujících a dva řidiči, všichni cizí státní příslušníci, vyvázli bez zranění. Při zásahu rovněž nikdo nebyl zraněn. Škoda je předběžně odhadnuta na 1,2 miliónu korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Autobus během krátké doby zcela lehl popelem.

Článek

„Událost byla původně nahlášena jako havárie a to po dvaadvacáté hodině. Mezi prvními na místo dorazila jednotka profesionálních hasičů stanice Lipník nad Bečvou. Plameny během chvíle doslova pohltily celý autobus. Všichni cestující naštěstí včas před běsnícím ohněm utekli,“ řekl Právu v pondělí ráno mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zničený autobus

Nebezpečný živel podle něj během chvíle prošel přes protihlukovou stěnu až na sousedící pozemek, kde začaly hořet vzrostlé keře, tráva a část stromů. Postupně k pomoci dorazily jednotky dobrovolných hasičů, aby bylo zabezpečeno dostatečné množstvím vody. Následně dorazila i velkokapacitní cisterna.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zničený autobus

„Pasažérům, kteří cestovali z Krakova do Prahy, jsme poskytli náhradní přepravu našim autobusem do Staměřic, kde jim bylo zajištěno přenocování před dojezdem náhradního spoje. Příčinu vzniku požáru zjišťuje náš vyšetřovatel. Torzo autobusu jsme zajistili a připravili na odtah specializovanou firmou. Doprava musela být několik hodin odkláněna po souběžné komunikaci,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám