Hlavní obsah

Pražští policisté přišli zatknout lupiče, ten se před nimi zastřelil

Právo, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Kubišově ulici v Praze 8 v Kobylisích se ve čtvrtek po poledni zastřelil 58letý chodec. Stalo se to těsně před chystaným zatčením. Pražští a středočeští policisté podle mluvčího Tomáš Hulana chtěli využít liduprázdné ulice, aby muže podezřelého ze tří loupežných přepadení zatkli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jakmile spatřil kriminalisty, obrátil svou nelegálně drženou zbraň proti sobě,“ řekl Právu Hulan.

Připustil, že jakmile se na scéně objeví zbraň, musejí policisté reagovat. Jeden z nich dokonce vystřelil, nikoho ale netrefil. Generální inspekce bezpečnostních sborů pak po prvotním ohledání zjistila, že se nikdo z policistů žádného trestného činu nedopustil. „K fyzickému kontaktu nedošlo,“ poznamenal Hulan.

Policisté 58letého Středočecha, který 25 let života strávil ve vězení za 14 násilných a majetkových trestných činů chtěli zatknout kvůli přepadení benzínových pump v Kolíně a Kutné Hoře a herny v centru Prahy.

Na jedné z benzínek střelil do stropu, z herny si pod pohrůžkou zbraně v pondělí odnesl 160 tisíc korun. „Valnou většinu těchto peněz policisté zajistili,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám