Hlavní obsah

Exmanželce přimíchal do vodky metanol, vydával ji za oběť kauzy Metyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městské státní zastupitelství v Praze obžalovalo z vraždy muže, který údajně otrávil svou bývalou manželku metanolem přimíchaným do vodky. Devětapadesátiletý mechanik využil podle obžaloby alkoholismu své někdejší družky. Věřil, že úřady budou mrtvou ženu považovat za další oběť metanolové aféry, která vypukla loni a vyžádala si téměř 50 životů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba uvádí, že vražda se stala letos v březnu v bytě na pražském Chodově, sdělil ve středu zdroj obeznámený s případem. Údajný pachatel byt sdílel se svou o rok mladší exmanželkou, s níž se v roce 2000 rozvedl. Jejich soužití provázely stále intenzivnější hádky, a muž se prý proto rozhodl, že ženu usmrtí.

Věděl, že bývalá manželka často pije alkohol z jeho lahví, které měl uložené v lednici ve společné předsíni. Do lednice proto údajně nastražil dvě lahve vodky smíchané se smrtelně jedovatým metanolem.

Manželku našel mrtvou po třech dnech 

Den poté otrávená vodka z lednice zmizela. Muž prý věděl, že ji žena sebrala a pije ji ve své ložnici, přesto ji nevaroval, ani jí nijak nepomohl. Zdravotní stav ženy si šel údajně ověřit až o tři dny později a našel ji klečet mrtvou mezi postelemi. Její smrt následně telefonicky oznámil záchranné službě.

Kauzou se bude zabývat Městský soud v Praze, termín hlavního líčení zatím nestanovil. Za předem promyšlenou vraždu muži hrozí 12 až 20 let vězení.

Série otrav metanolem z ilegálně vyráběných lihovin začala loni v září na severu Moravy, vzápětí se rozšířila do dalších krajů. Vláda na situaci reagovala nejprve přechodným zákazem prodeje tvrdého alkoholu ve stáncích, vzápětí ministerstvo zdravotnictví načas zakázalo prodej lihovin s obsahem alkoholu od 20 procent na celém území Česka. Od vypuknutí aféry zemřelo v Česku na otravu metanolem 47 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám