Hlavní obsah

Matka mrtvého novorozence z Havlíčkova Brodu se stále nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Nález mrtvého novorozence u rybníka Drátovce v Havlíčkově Brodě letos v dubnu zůstává jediným neobjasněným letošním případem vraždy v Kraji Vysočina. Kriminalisté se proto už poněkolikáté obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po ženě, která byla letos na jaře těhotná, v týdnu mezi 8. až 12. dubnem porodila dítě, ale žádné u sebe nemá.

Foto: Policie ČR

Hrůzný nález se ukrýval v těchto taškách.

Článek

„Obracíme se také na gynekology, kteří měli v uvedené době v péči těhotnou ženu, která porodila dítě a v současné době o žádné dítě nepečuje,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Z výsledku soudní pitvy vyplynulo, že dítě bylo donošené a mělo bílou pleť. Po porodu žilo a bylo schopné dalšího života. Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy novorozeného dítěte matkou. V případě prokázání viny by pachatelce hrozil trest odnětí svobody od tří do osmi let.

Foto: Policie ČR

Hrůzný nález se ukrýval v těchto taškách.

Kolemjdoucí našel tělo mrtvé holčičky v pátek 12. dubna u rybníka v místní části Perknov. Tělo bylo uloženo do světle modré igelitové tašky s logem firmy POMPO. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market. Taška byla pohozena v blízkosti lesní cesty, tělo v ní nebylo déle než jeden týden.

Podněty byly zatím negativní 

„Kriminalisté mají k dispozici profily DNA matky i novorozeného dítěte. Matka mohla pocházet z jakéhokoli místa v České republice, není ale vyloučeno, že bydlela v nejbližším okolí místa nálezu,“ uvedla Čírtková.

Na všechny zveřejněné výzvy lidé reagovali. Všechny podněty kriminalisté prověřili, prozatím s negativním výsledkem. Kriminalisté uvítají svědectví lidí, kteří si poblíž rybníka Drátovec všimli v týdnu od 8. do 12. dubna zaparkovaného vozidla nebo pohybu lidí u lesní cesty v okolí rybníka. Mohli nést tašku s uvedeným logem.

Lidé mohou volat na tísňovou linku 158 nebo zcela anonymně na linku 974 261 320 nebo 974 261 325. Informace mohou zaslat i prostřednictvím e-mailu na adresu: skpv.ook@policievysocina.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám