Hlavní obsah

Řidič dostal hypoglykemický šok a naboural v Praze do svodidel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O štěstí může hovořit řidič, který v úterý dopoledne zkolaboval za volantem volkswagenu při jízdě do pražských Letňan. Viděli ho totiž policisté, kteří mu poskytli první pomoc a zavolali sanitku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič Volkswagenu Passat jel dopoledne Průmyslovou a následně Kbelskou ulicí ve směru na Letňany, když se mu náhle udělalo nevolno a začal kličkovat po silnici. Chvíli nato naboural do svodidel.

„Naštěstí jela v jeho směru hlídka policie, která na místo přivolala záchrannou službu. Nehodu si pak převzali kolegové z dopravní policie, kteří zajistili odtah vozidla,“ informoval Novinky mluvčí policie Jan Daněk.

„Pětašedesátiletého muže postihla hypoglykemie. Během nehody neutrpěl žádné další zranění. Převezen byl do Nemocnice Na Bulovce,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Hypoglykemie je pokles krevního cukru. Je to akutní komplikace diabetu, kdy se jedná o častou komplikaci léčby diabetu inzulinem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám