Hlavní obsah

Otci chlapců z Kuřimi soud potvrdil trest za zpronevěru jejich peněz

Právo, Petr Kozelka
Brno

Pořádnou smůlu na rodiče mají dva týraní bratři z Kuřimi, které brutálně týrala skupina kolem jejich matky a tety v případu, který vešel do historie jako kuřimská kauza. Jejich vlastní otec Radek Coufal je podle soudu obral o peníze, které jim byly poskytnuty jako odškodné. Coufalovi za to v úterý brněnský krajský soud potvrdil podmínku za zpronevěru a zanedbání povinné výživy.

Soud potvrdil podmínku za zpronevěru otci chlapců z kauzy KuřimVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Coufala už potrestal městský soud, otec se ale s trestem nesmířil a podal si odvolání. Senát odvolacího soudu v čele se Světlanou Bartošovou ale mužovy námitky smetl ze stolu a za zpronevěru 24 tisíc korun, které zatím dětem poslali dva z odsouzených – matka dětí a Jan Turek, potvrdil podmínku.

V žádném případě bych vlastní děti neokradl, od počátku jsem říkal, že peníze mám a jsem ochoten je vložit na účet.
Radek Coufal

„Šlo o peníze z odškodného, které obžalovaný přijímal na svůj účet, pak je vybíral a dál s nimi nakládal nezjištěným způsobem, přestože věděl, že měl dětem založit speciální účty a peníze dávat tam,“ vysvětlili verdikt soudci.

„Otec s penězi disponoval jen tak, že je přijal a uložil, nebyl prokázán opak. Navíc v té době nebyl zproštěn rodičovské způsobilosti a byl oprávněn zastupovat zájmy nezletilých synů,“ tvrdil Coufalův obhájce.

„V žádném případě bych vlastní děti neokradl, od počátku jsem říkal, že peníze mám a jsem ochoten je vložit na účet, který k tomu bude poskytnut,“ hájil se Coufal.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radek Coufal, otec týraných chlapců z Kuřimi, se před soudem zaklínal, že je nevinen.

V případu kuřimské kauzy bylo odsouzeno celkem šest lidí včetně matky a tety týraných hochů k dlouholetým trestům vězení. Někteří účastníci týrání už byli z vězení propuštěni na svobodu, jako například Barbora Škrlová alias Anička. Coufal měl po kauze děti ve své péči, pak mu je ale soud odebral a jejich opatrovnictví svěřil prarodičům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám