Hlavní obsah

Policisté upřesnili popis ženy objevené u Vltavy, všechny části těla ale nemají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žena, jejíž části těla našli v předminulém týdnu pražští policisté u Vltavy, byla světlé pleti, ve věku okolo 30 až 40 let, střední postavy a vysoká asi 169 až 175 centimetrů. Na policejním webu to v pondělí oznámila pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková. Upřesnila tak informace, které policie zveřejnila před týdnem.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté u Barrandovského mostu v Praze ohledávají místo nálezu lidského trupu. Archivní snímek

Článek

Pátrání po totožnosti ženy a dalších částech lidského těla podle mluvčí pokračuje. Přesnější popis zavražděné poskytli antropologové. "Na pravé straně podbřišku měla jizvu po operaci slepého střeva. Dalším poznávacím znamením by mohlo být to, že žena měla v pupíku náušnici - takzvaný piercing a velikost nohy číslo 41," uvedla mluvčí.

Po dalších částech těla ve vodě i na břehu pátrají desítky policistů, potápěčů i psovod se služebním psem převážně na levém břehu Vltavy, hlavně v oblasti předchozích nálezů částí těla, popsala mluvčí. Doposud se nepodařilo nalézt hlavu ženy, chybí také levá noha a levá ruka, jinak je tělo kompletní.

První část těla - nohu - objevil ve středu 9. října trenér z veslařského klubu u Strakonické ulice. Ve čtvrtek po poledni byli policisté přivoláni k Barrandovskému mostu, kde na smíchovské straně Vltavy leželo torzo těla. Vpodvečer pak při prohledávání okolí našli igelitový pytel s jinou částí lidského těla, kterou kvůli vyšetřování zatím odmítají specifikovat. V pátek 11. října pak přibyly v okolí Barrandovského mostu další tři nálezy. [celá zpráva]

Spolupráce se slovenskými kriminalisty byla již ukončena

Jeřábková také uvedla, že kriminalisté momentálně vylučují souvislosti s obdobným případem ze Slovenska. "Spolupráce se slovenskými kriminalisty je na základě zpřesnění popisu již ukončena," sdělila.

Podobný případ řešili pražští kriminalisté už před dvěma lety a dodnes u něj není zřejmá totožnost oběti ani pachatele. Části ženského těla se tenkrát, podobně jako v aktuální kauze, našly zabalené v igelitových pytlích.

Mrtvé tehdy bylo kolem 50 let a podle typu zubní náhrady pocházela zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka. Před týdnem policie uvedla, že souvislost mezi vraždami zatím nelze potvrdit, ani vyvrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám