Hlavní obsah

Poleptaná řidička z Domažlicka vezla žíraviny na vlastní triko

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Doživotní zdravotní následky a k tomu ještě pokuta ve správním řízení. Za obojí si podle závěrů policejního vyšetřování může 38 letá řidička z Domažlicka sama. V únoru havarovala u Miřkova se služebním vozidlem, ve kterém vezla na zadním sedadle desítky litrů kyseliny sírové ve skleněných lahvích. Ty se po převrácení automobilu rozbily a vyteklá žíravina ženě poleptala obličej a další části těla.

Foto: HZS Plzeňského kraje, .

Hasiči zasahovali u nehody v protichemických oblecích

Článek

Policisté zjistili, že žena převážela chemikálie na vlastní triko. Zaměstnavatel je tak z obliga. „Část šetření, která se týkala pracovního úrazu, jsme odložili, neboť ve věci nešlo o podezření z trestného činu. Co se týká vlastní dopravní nehody, spis jsme předali správnímu orgánu k projednání dopravního přestupku,“ uvedla Dagmar Brožová z domažlického policejního ředitelství.

Nehoda se stala 26. února v půl osmé ráno. Pracovnice agrochemické společnosti převážela ve firemní fabii několik druhů nebezpečných látek jako kyseliny sírovou, dusičnou, mléčnou nebo hydroxid draselný. Uloženy byly v plastových i skleněných obalech.

Podle policie vjela příliš rychle do zatáčky, na kluzké vozovce dostala smyk, vylétla do protisměru a skončila v příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Hasiči museli při zásahu použít speciální protichemické obleky. Likvidace nebezpečných látek trvala pět hodin.

Těžce zraněnou řidičku potom vrtulník převezl na popáleninové centrum do pražské vinohradské nemocnice, kde ji lékaři dávali dohromady téměř půl roku. I přes jejich snahu bude mít žena doživotní následky. Přišla o zrak, vlasy a poškozen má i sluch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám