Hlavní obsah

Auto vjelo na rozestavěný most a spadlo do potoka, opilý řidič utekl

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen zázrakem přežila posádka osobního auta nehodu, při níž čtyřiadvacetiletý řidič ve Strání na Uherskohradišťsku špatně najel do opravované části mostu. Auto v plné rychlosti sjelo z rozestavěného pilíře a skončilo zaryté přední částí v bahně místního potoka. O nehodě, která se stala v sobotu před půlnocí, informoval v pondělí mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel špatně na most v rekonstrukci a vzduchem letěl do potoka.

Článek

„Mladý řidič se Stráním směrem ke Slavkovu blížil k opravovanému mostu, na němž je průjezd sveden do pravého jízdního pruhu. Řidič ovšem auto navedl doleva do protisměru. Tam ale druhá část mostu chybí, protože se teprve staví,“ přiblížil situaci Mergental.

Obsazené auto projelo rovně přes rozestavěnou část a spadlo z rozestavěného mostního pilíře do potoka, do jehož koryta se zapíchlo přední částí. Řidič po nehodě utekl, aniž by poskytl svým zraněným spolujezdcům první pomoc a zavolal záchrannou službu.

Foto: Policie ČR

Vůz po nehodě

„Čtyřiadvacetiletého řidiče našli policisté v sousední obci. Policisté u něj na místě zjistili podezření na ovlivnění alkoholem a také drogami. Řidič byl lehce zraněn a následně ošetřen záchrannou službou. Dvěma z jeho spolujezdců ošetřila jejich zranění záchranná služba na místě. Detailní okolnosti a z ní vyplývající právní důsledky prozatím zůstávají předmětem policejního vyšetřování,“ uvedl Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám