Hlavní obsah

Policie pátrá po agresorovi, který vystoupil z BMW a těžce zranil staršího řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští detektivové pátrají po mladíkovi, který na křižovatce ulic Olšanská a Jana Želivského napadl surovým způsobem řidiče škodovky. Mladík řídil vozidlo značky BMW. Událost se stala už 28. srpna, policisté o pátrání informovali v neděli.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení řidiče na Praze 3Video: Policie ČR

 
Článek

„U křižovatky ulic Jeseniova a Jana Želivského měl zprava agresivně předjet jednasedmdesátiletého řidiče tak, že ten musel prudce brzdit, aby se nestřetl s dalším vozem. Řidič škodovky chtěl mladíkovi manévr opětovat, nicméně u další křižovatky ulic Jana Želivského a Olšanská musel zastavit na světelný signál Stůj. Toho mladík využil, přišel ke staršímu řidiči a přes otevřené okno mu útočil pěstmi do hlavy,” upřesnila tisková mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Agresor poté, aniž by během útoku promluvil, nasedl zpět do svého BMW. To si ovšem zase nenechal líbit starší muž, přišel k útočníkovu vozu a udeřil rukou do čelního okna. Nato mladík vystoupil a pěstmi a kopy na seniora zaútočil. Muž upadl na zem. Mladík ho nechal ležet bez povšimnutí a z místa okamžitě ujel. Zraněný řidič nejprve zůstal ležet na zemi, pak se ale snažil postavit na nohy. To se mu už bohužel nepodařilo, utrpěl totiž zlomeninu kyčelního krčního kloubu stehenní kosti.

Foto: Policie ČR

Identikit podezřelého útočníka

Jednasedmdesátiletý řidič se musel podrobit operačnímu zákroku v nemocnici a na případu pracují kriminalisté z třetího policejního obvodu. Ti podezřívají mladého řidiče ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za tento skutek mu pak hrozí až osmileté vězení. Senior byl totiž těžce zraněn.

Kriminalisté mají k dispozici záznamy z městského kamerového systému, které incident zachytily. Na tísňové lince 158 nebo ve kterékoli služebně Policie ČR můžete nahlásit jakékoliv informace nejen k osobě podezřelého muže, ale i svědectví k samotnému případu.

Popis hledaného muže a automobilu

Muž je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť, krátké hnědé až kučeravé vlasy a světle hnědé oči – podle napadeného až zapadlé. V době útoku byl hladce oholený.

Oblečený byl do růžovofialové košile a šedých kalhot. Napadenému řidiči se dokonce podařilo sestavit společně s kriminalisty identikit podezřelého mladíka, který mohl pomoci k jeho dopadení.

Mladík řídil osobní vůz tovární značky BMW tmavé barvy, s největší pravděpodobností 5. řady, vyrobené v letech 2003-2010. Kriminalisté se zaměřili i na specifické markanty tohoto vozu a v současné době mají v hledáčku už jen asi patnáct konkrétních vozidel. Je tak otázkou času, kdy se jim podaří podezřelého mladíka dopadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám