Hlavní obsah

Rakušan ve Strážném přišel o hodinky a prsten za tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeští policisté pátrají po dvojici pachatelů, kteří ve Strážném na Vimpersku přepadli a oloupili 62letého rakouského občana. Krádeží hodinek a prstenu s brilianty a hotovosti mu způsobili škodu kolem tří miliónů korun. Z místa činu pak utekli, oznámil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR, ČTK

Kriminalisté sestavili s poškozeným možný portrét pachatele.

Článek

Loupež se stala přímo v obci v pondělí 7. října kolem desáté hodiny večerní. "Jeden z útočících mužů chytil poškozeného za košili a udeřil ho do hlavy neznámým tupým předmětem. Napadený upadl na zem. Zde mu pachatelé stáhli z ruky zlaté hodinky s brilianty a zlatý prsten také s brilianty. Z kapsy pak ještě klečícímu zraněnému muži sebrali kolem devíti tisíc eur," popsal mluvčí. Pachatelé pak utekli směrem do centra obce.

Kriminalisté sestavili s poškozeným možný portrét pachatele. Útočníkem byl muž ve věku kolem 35 let, ramenaté a svalnaté postavy, vysoký asi 183 centimetrů. Vlasy má tmavě hnědé až černé, česané dozadu, střední délky. Má širší obličej. Oblečen byl do tmavých kalhot a tmavé bundy. Při útoku nemluvil.

"O druhém útočníkovi víme jen, že je zhruba 170 centimetrů vysoký. Ani on nepronesl během přepadení žádné slovo," dodal Matzner.

Vzácné hodinky osázené brilianty a safíry

Kriminalisté a policisté pátrají po pachatelích i po odcizených a mimořádně vzácných špercích. Odcizené hodinky jsou značky Rolex, luneta i číselník jsou osázeny brilianty, na ciferníku jsou místo číslic safíry. Hodinky jsou 13 let staré a velmi unikátní. Jejich hodnota se pohybuje kolem 90 tisíc eur (asi 2,3 miliónu korun).

Zlatý prsten má také zasazeny brilianty, po obvodu jich je dvanáct. Uprostřed je velký briliant o velikosti 1,3 karátu. Hodnota prstenu je 20 tisíc eur (asi půl miliónu korun).

Kriminalisté přivítají na lince 158 jakékoliv informace k přepadení, jeho průběhu a k osobám pachatelů. Důležité jsou také informace k odcizeným šperkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám