Hlavní obsah

V tržnici u Chebu odhalili celníci padělky za 49 miliónů korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarští celníci odhalili v důmyslně vybudovaných skrýší v tržnici Asia Dragon Bazar Svatý Kříž v Hájích u Chebu padělané zboží v hodnotě 49 miliónů korun. Akce Bludiště, o které celníci informovali veřejnost v úterý, se uskutečnila na konci minulého týdne.

V tržnici u Chebu odhalili celníci padělky za 49 miliónů korunVideo: Celní správa

 
Článek

“Celníci při kontrole v areálu tržnice zajistili téměř 17 tisíc kusů neznačených cigaret, více než čtyři tisíce kusů pirátských CD nosičů a padělků obuvi, textilu a hodinek neoprávněně označených ochrannými známkami renomovaných výrobců,” uvedla zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

“Dále celníci zajistili samostatná loga označení různých ochranných známek určená k zhotovování padělků formou nalepení, nažehlení, přišití či mechanického připnutí. Hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena částkou dosahující téměř 49 miliónů korun,” konstatovala mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Zboží, které celníci našli a zabavili v tržnici v důmyslných skrýších.

Při akci nazvané Bludiště celníci na základě příkazu soudce provedli prohlídky vytipovaných prostor v areálu tržiště. “Za prodejními prostory objevili utajeně zbudované důmyslné skrýše a sklady se skrytým vstupem a propracovaným otvíracím mechanismem. Vstup do tajných skladů byl možný pouze úzkými skrytými průlezy. Jeden z nich se podařilo najít a otevřít vsunutím hřebíku do malého otvoru, kterým se aktivoval otvírací mechanismus,” popisovala mluvčí celníků s tím, že odhalené sklady byly plné nelegálního zboží, které bylo srovnané podle jednotlivých značek.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Zabavené zboží

Zboží bylo zajištěno a na případu celníci dál pracují. “Za přečiny porušení práv k ochranné známce a jiným označením, porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi a porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, hrozí pachatelům trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty,” uzavřela Havelková.

Reklama

Výběr článků

Načítám