Hlavní obsah

Desítky policistů hledaly unesenou ženu, ta se ale skrývala kvůli penězům

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kuriózní případ řešili v polovině září policisté v brněnské části Židenice. Pátrací akce, do které se pustili, měla totiž nevídaný konec. Původně unesená žena se přiznala, že se ukrývala dobrovolně, protože peníze na složenky prohrála v automatech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo ve chvíli, kdy vyděšený dvaatřicetiletý muž ohlásil únos a vydírání své přítelkyně. „Ta jej během dne zásobovala SMS zprávami o svém únosu a požadovaném výkupném deset tisíc korun. V jednu chvíli přišla textová zpráva, že je vše v pořádku a vyděračům utekla do autobusu, vzápětí dorazila zdrcující zpráva, že ji únosci znovu dostihli,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zatímco policisté zahájili pátrání po ženě, hledali i důvod činu. Neexistoval. Ženě neměl kdo ublížit. Jen doma chyběly peníze, které měl pár připravené na úhradu složenek. Policisté mimo jiné kontrolovali i místa, kde by se žena mohla pohybovat. Našli ji v parku na lavičce s mobilním telefonem v ruce.

„Během jízdy na služebnu se přiznala, že peníze na složenky prohrála v automatech. Když byl její druh na obvodním oddělení konfrontován s realitou, měl co dělat, aby se udržel na nohou,“ dodal mluvčí.

Žena nakonec vyvázne bez trestu, protože její přítel po prvotním šoku nedal souhlas s jejím trestním stíháním. Akce, která zaměstnala nemálo policistů, skončí odložením případu. „Žena své jednání omlouvala tím, že si nemyslela, že by to přítel mohl brát vážně. Nakonec vše zhodnotila slovy: Byla to hodně blbá sranda,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám