Hlavní obsah

V nemocnici v Prostějově hořelo, evakuováni byli i novorozenci

Právo, mhr
Prostějov
Aktualizováno

Evakuaci části pacientů si ve čtvrtek časně ráno vyžádal požár, který vypukl v kantýně nemocnice v Prostějově a postupně se rozšířil i do jiných prostor. Příčinou vzniku ohně byla technická závada. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár si vyžádal evakuaci 20 pacientů.

Článek

Požár byl ohlášen krátce po 4.30 hod. Na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. „Hustý černý kouř valící se z prostor kantýny po chvíli pronikl i do dalších částí budovy,“ uvedl mluvčí.

Upřesnil, že kouř zasáhl část přilehlého gynekologicko-porodnického oddělení a chirurgie, takže hasiči museli preventivně evakuovat dvě desítky pacientů, mezi nimiž bylo i několik dětí z novorozeneckého oddělení.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár si vyžádal evakuace 20 pacientů

Poté, co hasiči násilně vnikli do restauračních prostor, našli ohnisko požáru. „Došlo tam po technické závadě na elektroinstalaci k zahoření chladicího zařízení a k rozšíření ohně i na část vybavení a uskladněného zboží. Hasiči prostory ochladili a odvětrali pomocí přetlakové ventilace,“ poznamenal Hošák.

„Výše škody byla prozatím stanovena na půl miliónu korun. Během požáru i samotného zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění osob,“ dodal mluvčí hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár si vyžádal evakuace 20 pacientů

Vzhledem k tomu, že informace o požáru vyvolala množství reakcí a obav, vydala k němu prostějovská nemocnice krátce před polednem prohlášení.

„K žádnému ohrožení na životech nedošlo. Prostory kantýny i vestibulu zahalil akorát hustý kouř. Všichni pacienti se po necelé hodině vrátili do svých pokojů. Kantýnu neprovozuje nemocnice, ale soukromá osoba, která si prostory od nemocnice pronajala. Škoda tak vznikla převážně provozovateli kantýny,“ uvádí se v prohlášení, které Právu poskytla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Reklama

Výběr článků

Načítám