Hlavní obsah

Houbař našel v lese mrtvého muže. Toho zřejmě někdo zabil

Právo, Patrik Biskup
Rokycany

Od nedělního rána je les poblíž Kornatic na Rokycansku plný policistů. Vyšetřují násilný trestný čin. Jeho obětí je muž, kterého bez známek života našel po osmé hodině náhodný houbař. Přivolaný lékař už jen konstatoval smrt. Podle informací Práva byl mrtvý muž zakrvácený a na těle měl viditelné známky zranění, které si nemohl způsobit sám.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté na místě zajišťují stopy.

Článek

„Na případu pracují kriminalisté. Totožnost mrtvého muže zatím neznáme. Příčina smrti bude jasná až po soudní pitvě,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zpravodaj Práva na místě zjistil, že tělo leží několik desítek metrů od silnice mezi Šťáhlavicemi a Kornaticemi. Je tam delší vjezd do lesa.

„Nebyl to příjemný pohled,“ řekl Právu houbař, který mrtvolu objevil. Nic bližšího říci nechtěl. „Policisté mě poučili, že jako svědek o tom nemůžu mluvit,“ vysvětil asi 60letý muž s tím, že pokud by porušil mlčenlivost, měl by z toho opletačky.

Více informací neměl ani starosta Kornatic Jindřich Šustr. „Muž, který tělo našel, je zdejší chatař. Toho mrtvého prý nepoznal.“ sdělil starosta.

Podle zatím nepotvrzených informací není místo nálezu mrtvoly místem činu. Pachatel nebo pachatelé se těla v lese zřejmě už jen zbavili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám