Hlavní obsah

Závodník Barum rallye se střetl s motorkářem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Jeden ze závodníků Barum rallye, která se v sobotu koná na Zlínsku, srazil při přejezdu mezi rychlostními zkouškami 48letého motorkáře. Nehoda se stala u obce Slušovice, motocyklista byl vážně zraněn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Závodník Jan Jelínek poskytl zraněnému první pomoc, motorkáře pak převzali záchranáři," řekla mluvčí zlínské policie Jana Macalíková.

Podle mluvčí záchranné služby Hany Polešákové byl muž převezen do krajské nemocnice ve Zlíně. "U motorkáře jsme měli podezření na poranění krční páteře," sdělila Polešáková. Mluvčí nemocnice Karla Havlíková řekla, že muž nyní prochází vyšetřeními.

Při přejezdech mezi rychlostními zkouškami musí jezdci dodržovat dopravní předpisy, uvedli organizátoři. Pro ostatní vozidla na silnici v té době neplatí žádná omezení. Policisté nehodu vyšetřují.

Loni Barum rallye předčasně ukončila smrt čtyřiapadesátiletého diváka, další byl zraněn. Neštěstí se stalo, když závodní vůz Subaru Impreza v zatáčce vyletěl z trati a skončil mezi fanoušky.

Ve Zlínském kraji se loni v souvislosti s automobilovými závody odehrála ještě jedna tragédie. Při listopadové RallyShow Uherský Brod nedaleko obce Lopeník na Slovácku vjel závodní vůz mezi diváky. Při nehodě zemřeli čtyři lidé včetně asi desetiletého dítěte. Tři další diváci byli zraněni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám