Hlavní obsah

Prý kradla z lásky, teď jí hrozí 12 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Tři mladí muži z Prahy a dvacetiletá studentka podnikatelské školy podle obžaloby násilím kradli luxusní vozy. V pondělí stanuli u Krajského soudu v Plzni a hrozí jim až dvanáctileté vězení. Dívka se brání tím, že o loupežích nic nevěděla. Prý byla pouze zamilovaná do jednoho z údajných spoluviníků.

Článek

"Byla jsem zamilovaná do Rouba, chtěla jsem s ním být co nejvíc, tak jsem s ním jezdila i do Plzně a tak. On mi taky řekl, že jedou krást auta. Jak to dělali, ale nevím, ani kam se pak vozy poděly. Nic jsem z toho neměla. Jen jsem si nechala nějaké věci, které měly být spáleny," řekla dnes Lucie Valášková.

Když mluvila o svém příteli, myslela tím Daniela Rouba (26), který se spolu s ní a Martinem Lehárem (22) zúčastnil přepadení německé řidičky v podzemních garážích obchodního domu Tesco v Plzni.

Podle spisu vyčkali, až se majitelka přiblíží ke svému mercedesu, Lehár jí pak nastříkal do očí pepřový sprej, násilím jí sebral klíčky od vozu a odjel do Prahy. Valášková s Roubem jej doprovázeli v golfu vypůjčeném od Pavla Kally (22). Přepadená cizinka vyčíslila škodu na 700 tisíc korun, kromě toho utrpěla řadu zranění, se kterými se léčila několik měsíců. [celá zpráva]

Málem ukradli i dítě

Při dalším přepadení v Praze málem odjel Lehár i s malým dítětem sedícím na zadní sedačce mercedesu. Otřesená majitelka vozu, kterou obžalovaný taktéž postříkal v obličeji pepřovým sprayem, stačila dcerku z rozjíždějícího vozu vytáhnout. Hmotná škoda byla zhruba stejná jako v Plzni.

Poslední případ se měl stát opět v Plzni u nákupního centra Carrefour, kde měli německému občanovi způsobit škodu přes 120 tisíc korun. Ukradené vozy obžalovaní stihli prodat, peníze si pak mezi sebou rozdělili.

Lehář před soudem otočil, když popřel, že zbývající tři obžalovaní vědeli, že jedou loupit. "Byli jsme domluveni na krádeži. Roub mi jen ukázal typ vozidla, ne konkrétní vůz. Vymyslel jsem si, že věděli o loupežích, protože jsem se chtěl Roubovi pomstít, nedal mi za to ještě nějaké peníze," vypověděl Lehár.

Líčení bude pokračovat i v následujících dnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám