Hlavní obsah

Do příbramské věznice chtěli propašovat drogy zašité v ručníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Do věznice Bytíz u Příbrami se někdo opět pokusil propašovat drogy. Vězeňská služba objevila při kontrole doručených balíků podezřelý sáček zašitý v ručníku. Byla v něm bílá látka obsahující amfetamin.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sáček omotaný izolepou byl zašitý v lemu ručníku. Uvnitř bylo ukryto 0,5 gramu drogy. "Provedený test byl pozitivní na přítomnost amfetaminu," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Policisté se případem zabývají pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Nejde přitom o ojedinělý případ odhalení drog v příbramské věznici. V minulosti vězeňská služba objevila například opiáty ukryté v pantoflích, pervitin v sáčcích s bonbony nebo drogy v tužce, spodním prádle či tepelně zpracovaném mase. Soud také potrestal skupinu lidí, kteří podle něj drogy do vězení pašovali prostřednictvím návštěv nebo je přehazovali přes plot věznice v ponožce ovinuté lepicí páskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám