Hlavní obsah

Hasiči lovili pštrosa, při akčním zákroku pomohla volejbalová síť

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petřvald

Urostlého pštrosa emu, který uprchl chovateli, lovili v neděli odpoledne hasiči v okolí Petřvaldu na Novojičínsku. Pták pobíhal v okolí frekventované silnice mezi Ostravou a Mošnovem. Hasičům při lovu pštrosa pomohla volejbalová síť.

Foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Hasiči na Novojičínsku v neděli odpoledne chytali pštrosa emu.

Článek

Hlášení o zmateném ptákovi dostali hasiči v neděli po poledni. „Hasiči z Hrabůvky si do výbavy vzali nestandardní technickou pomůcku  – volejbalovou síť, která se ukázala jako rozhodující při úspěšném odchycení zmateného tvora na okraji lesa, kam před nimi prchal. Hasiči z Hrabůvky na něj při vhodné příležitosti šikovně hodili síť a ihned ho přilehl kolega z Petřvaldu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Hasiči na Novojičínsku v neděli odpoledne chytali pštrosa emu

Pštrosa hasiči důkladně svázali a předali majiteli. „Zásah trval zhruba čtvrt hodiny. Za odměnu si budou moci hasiči z Hrabůvky na své stanici v rámci fyzické přípravy zahrát volejbal, nebo ještě lépe proti kolegům z Petřvaldu, v obou zasahujících jednotkách totiž bylo po šesti hasičích,“ podotkl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám