Hlavní obsah

Policie v Praze hledá mentálně postiženého chlapce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Už druhý den pátrají pražští detektivové po dvacetiletém mentálně postiženém Jakubovi Váňovi, který má myšlení sedmiletého dítěte. Pohřešují ho rodiče, řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný chlapec

Článek

„Mladíka uložil ke spánku jeho otec krátce před půlnocí, a když ho po půl hodině přišel zkontrolovat, chlapec už doma v Růžinovské ulici nebyl. Podle rodičů je chlapec velmi hodný, důvěřivý a rád se seznamuje zejména s muži,“ uvedla Rösslerová.

Podle ní by měl mít pohřešovaný u sebe průkaz ZTTP. „Je oblečený do modrých džínů a černé mikiny s kapucí, která je uvnitř žlutá a má nápis Big shock. Hledaný mladík je vysoký asi 173 centimetrů, štíhlé postavy, má snědou pleť a krátké černé vlnité vlasy. Na nohou by měl mít bílé sportovní boty značky Nike. Podle kriminalistů má chlapec těžkou poruchu sluchu, má špatnou výslovnost a v uších má naslouchátka červenomodré barvy,“ konstatovala policejní mluvčí.

Dodala, že s chlapcem v minulosti rodiče neměli nikdy problémy. „Mladík rád cestuje městskou hromadnou dopravou a vlaky, je proto možné, že se pohybuje nejen na území metropole, ale i po celé republice. Jakékoliv informace k pohřešovanému chlapci přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR,“ uzavřela Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám